Kā Kuber Ltd. uzņēmums gadā ietaupa 48 000 eiro?

Kompānija “KUBER Ltd.” SIA ir dibināta 2006. gadā un ir daudzprofilu uzņēmums, kas specializējas plaša pakalpojumu spektra īstenošanā jomās kā metāla konstrukciju montāža un metālapstrāde, metināšanas darbi, apdares darbi, jumtu remonts un jumiķa darbi un būvniecības darbi.

Kuber Ltd. uzņēmums sāka izmantot Begin programmatūru 2018. gadā. Tikāmies ar uzņēmuma īpašnieku Romānu Beršņevu, lai saprastu, kādu labumu esam snieguši.

Kāda bija situācija pirms sākāt izmantot “Begin” programmatūru?

Romāns stāsta, ka pirms Begin programmatūras ieviešanas uzņēmumā tika izmantotas papīra darba laika uzskaites tabeles. Darba dienas beigās katrs darbinieks atzīmēja cik stundas ir nostrādājuši un kādus darbus darījuši. Mēneša beigās šos datus apkopoja uzņēmuma administratore un pārrakstīja Excel, ko vēlāk nosūtīja uz grāmatvedību.

Nereti darba laika uzskaites tabeles bija ļoti sliktā stāvoklī un ievadītā informācija gandrīz vienmēr atšķīrās no plānotā grafika. Bieži vien administratorei nācās ievadīt standarta 8 stundu darba dienu pat īsti nezinot, vai tā ir patiesība, jo darbinieki bieži aizmirsa aizpildīt tabeles katras dienas beigās un darīja to tikai nākamajā dienā vai tajos brīžos, kad vadītājs izteica aizrādījumu.

Kāda ir situācija tagad, kad izmantojat “Begin” programmatūru?

“Begin” programmatūrā pilnībā aizvieto vecās papīra darba laika uzskaites tabeles, jo darbinieki veic reģistrāciju pie sejas noteikšanas termināla vai mobilajā lietotnē, kas arī nosaka GPS atrašanos vietu darba laiku uzsākot un pabeidzot. Visas atšķirības no plānotā grafika uzreiz ir redzamas sistēmā un administratore tās var viegli apstiprināt vai noraidīt.

Lai veiktu aprēķinu ar ieguvumu, kādu esam snieguši Kuber Ltd. uzņēmumam, lūdzām, Romānam padalīties ar dažiem skaitļiem. Noskaidrojām, ka pēc Begin programmatūras ieviešanas ir uzlabojusies komandas disciplīna un Romāns apgalvo, ka uz 1 darbinieku dienā tiek ietaupītas vidēji 30 minūtes. Uzņēmumā darbojas 90 darbinieki. Darba devēja izmaksas uz vienu darbinieku sastāda 4 €/stundā.

Balstoties uz šiem skaitļiem, varam veikt pirmo aprēķinu.

(Darbinieku skaits x laika zudums) /60 (stundas izteiktas minūtēs) x nostrādāto dienu skaits x darba devēja izdevumi uz vienu darbinieku x 12 (mēnešu skaits) jeb:

(90 x 30) / 60 x 21 x 4 x 12 = 45 360 €/gadā

Nākamo aprēķinu veicām, lai uzzinātu, cik lielā mērā Begin palīdz ietaupīt darbalaika uzskaitei nepieciešamo administratīvo darbu laiku. Uzzinājām, ka administratorei bija nepieciešamas vidēji 7 stundas, lai pārbaudītu datu patiesumu un 15 stundas, lai tos pārrakstītu Excel tabulā.

Darba devēja izdevumi administratīvā līmeņa darbiniekiem vidēji sastāda 10 €/stundā

No tā izriet aprēķins:

(7 + 15) x 10 x 12 = 2640 €/gadā

Pateicoties Begin programmatūrai, Kuber Ltd. gadā ietaupa 48 000 €/gadā. Uzņēmuma īpašnieks Romāns saka: “Mēs zinājām, ka sakārtojot procesus mēs spēsim ietaupīt laiku un naudu. Begin sistēma jau pirmajā gadā parādīja, ka tikai ar disciplīnas uzlabošanu, mēs ietaupam aptuveni 45 000 eiro/gadā!”

Ar automatizētās darba laika uzskaites tabulas palīdzību varēsiet samazināt savas izmaksas

Paātrina darba laika uzskaites tabulas aizpildīšanas procesu, samazina izmaksas un palielina efektivitāti
Izmēģiniet bez maksas
Murevaba juht

Kā Begin darbojas?

Stundu lapas

Līderi un augstākā līmeņa vadītāji ikdienā tērē daudz laika un enerģijas dažādu problēmu risināšanai. Un, lai risinātu šīs problēmas, noteikti nav jāietver darbs ar papīra laika uzskaites žurnāliem.

Saprotams, daudzi uzņēmumi, strādājot ar papīra stundu lapām, ir saskārušies ar šādiem trūkumiem:

  • manuāla pārpublicēšana un datu aprēķināšana
  • nesalasāms rokraksts
  • sabojātas vai pazaudētas darba laika uzskaites tabulas
  • grūti aprēķināt darba laiku

Turklāt, izmantojot Begin digitālo laika uzskaites programmatūru, šīs problēmas ir pagātne.

Darba grafiki

Begin ir programmatūra, kas paredzēta darba laika aprēķināšanai un darba grafika izveidošanai. Izmantojot vecmodīgās stundu lapas uz papīra un Excel metodes, grafiku plānošana var ilgt stundas, un vairākas reizes pārskatītās lapas var viegli kļūdīties.

Begin programmatūra novērš kļūdas un turklāt automātiski aprēķina virsstundas, nenostrādātās stundas, standarta un svētku dienas.

Pārskati

Papildus precīzi aprēķinātām darba stundām, programmatūra padara darbinieku ikmēneša darba laika pārskatu iesniegšanu ātru un pārredzamu. Tas ir arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc darbinieki ātri uzticās ziņojumiem. Pārskatā tiek sniegta precīza informācija par darba laiku, virsstundām un izmaksu kodiem.

Ar automatizētās darba laika uzskaites tabulas palīdzību varēsiet samazināt savas izmaksas

Paātrina darba laika uzskaites tabulas aizpildīšanas procesu, samazina izmaksas un palielina efektivitāti
Izmēģiniet bez maksas
Murevaba juht