Kā metāla apstrādes uzņēmums “Influx Fabrication” ietaupa 6408 €/gadā?

“Influx Fabrication” ir stabils un uzticams uzņēmums, kas saviem klientiem piedāvā plašu CNC apstrādes pakalpojumu klāstu. Uzņēmuma misija ir balstīta uz darbinieku un klientu pastāvīgu izaugsmi, attīstību, stabilitāti un labklājību, jo saskaņā ar senu latviešu teicienu: “Kas neiet uz priekšu, tas iet atpakaļ”.

Tikāmies ar uzņēmuma projektu vadītāju Kristapu Stepiņu, kura viens no uzdevumiem bija sakārtot darba laika uzskaites procesu uzņēmumā un uzdevām viņam dažus jautājumus, lai saprastu, kādu labumu esam nesuši.

Kāda bija situācija pirms sākāt izmantot “Begin” programmatūru?

Pirms Begin sistēmas, mēs izmantojām Workly aplikāciju planšetē, bet bieži bija dažādas problēmas. Citreiz aplikācija neļāva veikt reģistrāciju darbiniekiem, kā arī bieži bija neskaidrības ar piereģistrēto darba laiku un katru mēnesi izvilktās stundas no Weekly aplikācijas bija kārtīgi jāpārbauda un jāpārjautā darbiniekiem par to patiesumu. Brīžos, kad bija problēmas ar piereģistrēšanos un aplikācijas darbību, nebija sava kontaktpersona ar kuru sazināties, lai risinātu problēmas.

Kāda ir situācija tagad, kad izmantojat “Begin” programmatūru?

“Begin” sejas atpazīšanas terminālis ir precīzi reģistrējis katra darbinieka darba laiku un administratore “Begin” programmā var ātri un viegli pārskatīt katru rītu, kāda ir bijusi situācija ar darba laiku par vakardienu un, ja tiek pamanīta kāda īpatnība, tad uzreiz, kamēr vēl viss ir atmiņā, varam noskaidrot un turpat sistēmā pavisam vienkārši izlabot, kas nebija iespējams ar Workly sistēmu. Tāpat ir novērots efektivitātes un rezultāta palielinājums. Begin terminālis ir uzstādīts pie administrācijas telpas un darbiniekiem tiek piekodināts, veikt reģistrāciju tikai pēc tam, kad ir pārģērbušies un pilnībā sagatavojušies darbam. Tādā veidā, Kristaps spriež, ka ik dienu, izdodas atgūt no 15-30 minūtēm uz 1 darbinieku. Pirms tam ar Workly sistēmu un planšeti reģistrācijai, šo darba laika zudumu nevarēja novērot, jo planšete visu laiku atradās pie darbiniekiem.

Lai labāk saprastu, kādu ieguvumu esam snieguši “Influx Fabrication”, lūdzām Kristapam padalīties ar dažiem skaitļiem. Noskaidrojām, ka uzņēmuma strādā 12 darbinieki. Darba devēja izdevumi uz darbinieku vidēji sastāda 8 €/h. Zinām, ka pirms “Begin”, bija izmērāms laika zudums vidēji 15-30 minūtes dienā uz darbinieku. Aprēķiniem izmantosim 15 minūšu darba laika zudumu.

Balstoties uz šiem skaitļiem, varam veikt pirmo aprēķinu.

(Darbinieku skaits x laika zudums) /60 (stundas izteiktas minūtēs) x nostrādāto dienu skaits x darba devēja izdevumi uz vienu darbinieku x 12 (mēnešu skaits) jeb:

(12 x 15) / 60 x 21 x 8 x 12 = 6 048 €/gadā

Nākamo aprēķinu veicām, lai uzzinātu, cik lielā mērā Begin palīdz ietaupīt darbalaika uzskaitei nepieciešamo administratīvo darbu laiku.

Datu pārbaude = 3 stundas/mēnesī
Darba devēja izdevumi administratīvā līmeņa darbiniekiem vidēji sastāda 10 €/stundā

No tā izriet aprēķins:

3 x 10 x 12 = 360 €/gadā

Pateicoties “Begin” programmatūrai, “Influx Fabrication” uzņēmums ietaupa gadā aptuveni 6 408 €/gadā. Kristaps komentē “Programma ir ērta un mums ļoti patīk. Galvenokārt mums ir prieks, ka mums ir cilvēks un viņa numurs, kam varam zvanīt, ja rodas jautājumi vai problēmas. Mums pašiem nav laika ņemties ar to visu.”

Ar automatizētās darba laika uzskaites tabulas palīdzību varēsiet samazināt savas izmaksas

Paātrina darba laika uzskaites tabulas aizpildīšanas procesu, samazina izmaksas un palielina efektivitāti
Izmēģiniet bez maksas
Murevaba juht

Kā Begin darbojas?

Stundu lapas

Līderi un augstākā līmeņa vadītāji ikdienā tērē daudz laika un enerģijas dažādu problēmu risināšanai. Un, lai risinātu šīs problēmas, noteikti nav jāietver darbs ar papīra laika uzskaites žurnāliem.

Saprotams, daudzi uzņēmumi, strādājot ar papīra stundu lapām, ir saskārušies ar šādiem trūkumiem:

  • manuāla pārpublicēšana un datu aprēķināšana
  • nesalasāms rokraksts
  • sabojātas vai pazaudētas darba laika uzskaites tabulas
  • grūti aprēķināt darba laiku

Turklāt, izmantojot Begin digitālo laika uzskaites programmatūru, šīs problēmas ir pagātne.

Darba grafiki

Begin ir programmatūra, kas paredzēta darba laika aprēķināšanai un darba grafika izveidošanai. Izmantojot vecmodīgās stundu lapas uz papīra un Excel metodes, grafiku plānošana var ilgt stundas, un vairākas reizes pārskatītās lapas var viegli kļūdīties.

Begin programmatūra novērš kļūdas un turklāt automātiski aprēķina virsstundas, nenostrādātās stundas, standarta un svētku dienas.

Pārskati

Papildus precīzi aprēķinātām darba stundām, programmatūra padara darbinieku ikmēneša darba laika pārskatu iesniegšanu ātru un pārredzamu. Tas ir arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc darbinieki ātri uzticās ziņojumiem. Pārskatā tiek sniegta precīza informācija par darba laiku, virsstundām un izmaksu kodiem.

Ar automatizētās darba laika uzskaites tabulas palīdzību varēsiet samazināt savas izmaksas

Paātrina darba laika uzskaites tabulas aizpildīšanas procesu, samazina izmaksas un palielina efektivitāti
Izmēģiniet bez maksas
Murevaba juht