būvniecība

Kā atvieglot darbalaika uzskaiti būvuzņēmumos?

Nav būtiski, vai runa ir par lielu vai mazu būvniecības firmu – abos gadījumos ir ļoti svarīgi atrast veidus, kā palielināt peļņu.

Tik ļoti konkurējošā vidē, kāds ir būvniecības sektors, jebkurš pat neliels jauninājums var dot iespēju būt citiem soli priekšā un uzlabot konkurētspēju.

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā palielināt uzņēmuma peļņu, ir atteikties no stundu uzskaites papīra formātā un pāriet uz mobilajiem darbalaika uzskaites risinājumiem.

  • GPS-pozicionēšana
  • Darbaspēka izdevumu samazināšana
  • Objekta vadītāja administratīvo darbu samazināšana
  • Izdevumu uzskaite
  • Fotografēšana

Tās ir galvenās darbības, kas jāvar veikt mūsdienīgai darbalaika uzskaites programmatūrai. Papīra formāta stundu uzskaites lapas ir bijušas standarts gadu desmitiem, taču mūsu veiktais pētījums liecina, ka pāreja uz digitalizētu darbalaika uzskaites sistēmu palīdz uzņēmumam ietaupīt gan laiku, gan naudu.

Reģistrēšana ar mobilo aplikāciju samazina ar darbaspēku saistītos izdevumus

Papīra formāta stundu lapas aizvien rada galvassāpes, jo dati bieži ir nekorekti. Nepieciešamība visu laiku atcerēties darba laikus un noapaļot stundas var būtiski ietekmēt uzņēmuma rentabilitāti.

Ar automatizētās darba laika uzskaites tabulas palīdzību varēsiet samazināt savas izmaksas

Paātrina darba laika uzskaites tabulas aizpildīšanas procesu, samazina izmaksas un palielina efektivitāti
Izmēģiniet bez maksas
Murevaba juht

ASV darbadevēju asociācijas veiktais pētījums parāda, ka būvuzņēmumi, kas pārgājuši uz mobilo darbalaika uzskaites metodi, algošanas periodam beidzoties, vidēji ietaupa ap 3% darbaspēka izdevumu.

Reģistrēšana reālajā laikā ar viedierīces palīdzību būtiski samazina cilvēciskās kļūdas iespēju, kā arī nav vajadzīga stundu noapaļošana.

Reālā laika monitorings

Uzņēmumi, kam vienlaikus jādarbojas vairākos objektos un kas neizmanto mūsdienīgu laika uzskaites metodi, nevar būt droši, vai darbinieki ierodas darbā un atstāj to norunātajos laikos.

Izmantojot darbalaika reģistrēšanas lietotni objekta vadītājam ir iespēja reālajā laikā sekot, cikos darbinieki ierodas darbā un aiziet no tā. Zūd nepieciešamība pastāvīgi zvanīt darbiniekiem, kā arī ir redzams pārskats par objektā paveikto.

Programmatūra ietaupa laiku, kas bija nepieciešams papīra dokumentu uzturēšanai

Katrā algas periodā bija vajadzīgs savākt no darbiniekiem stundu lapas, kuras pēc tam bija jāievada Excel, lai tālāk apstrādātu.

Objekta vadītājam pastāvīgi nācās atšifrēt stundu lapās ierakstīto un sazināties ar darbiniekiem, ja bija kādas neskaidrības. Viss šis process prasīja daudz laika.

Darbalaika reģistrēšana reālajā laikā būtiski samazina administrēšanai nepieciešamo laiku.

Informācija uzskatāmā veidā tiek attēlota ar lietotnes palīdzību, un objekta vadītājam vairs nav jātērē laiks, lai zvanītu darbiniekiem, jo ir skaidri redzams, kurš konkrētā brīdi atrodas objektā un kurš nē.

GPS pozicionēšana

Dažos uzņēmumos blēdīšanās ar darbalaiku notiek biežāk nekā citos. Mobili darbinieki, kas pastāvīgi atrodas kustībā, nav visu laiku objektā acu priekšā, un tas rada iespēju negodīgai rīcībai.

Tehnoloģiju attīstība ir padarījusi darbalaika reģistrēšanu vienkāršu un pārredzamu.

Darbinieki sava darbalaika reģistrēšanai var izmantot viedtālruni, kas vienmēr ir līdzi.

Reģistrējot ar GPS pozicionēšanas palīdzību, var noteikt, kur darbinieks tajā brīdī atrodas, un tas dod objekta vadītājam konkrētu pārskatu par darba vietā notiekošo.

Fotografēšana

Viens attēls izsaka vairāk nekā tūkstoš vārdu! Šī funkcionalitāte atvieglo informācijas apmaiņu starp darbinieku un biroju.

Katrs fotoattēls tiek sasaistīts ar objektu, un uz bildes var veikt uzrakstus, atzīmes utml.

Uz darbībām balstīts izdevumu aprēķins

Labos laikos efektivitāte nav liela problēma, taču, pienākot grūtākiem laikiem, tā būvuzņēmumiem kļūst ļoti svarīga, lai sekmīgi darbotos.

Tāpēc nepieciešams skaidri izmērīt ar efektivitāti saistītos parametrus. Ja process nes zaudējumus, tas nozīmē, ka aiz tā ir slēptās izmaksas.

Lai novirzītu uzņēmuma izdevumus vajadzīgajā virzienā, rūpīgi jāseko visiem aspektiem.

  • Objekts
  • Projekts
  • Darbu veidi

Tās ir izplatītākās izdevumu pozīcijas būvniecības sektorā. Darbiniekiem ir iespēja reģistrēt darba laiku pie dažādām pozīcijām, un programma mēneša beigās sniedz vadītājam skaidru pārskatu, lai nākotnē varētu pieņemt labākus lēmumus.

Kopsavilkums

Darba laika reģistrēšana ar telefonu neļauj darbiniekiem krāpties. Samazinās risks, ka darbinieki atzīmējas, ka ir darbā, kaut gan patiesībā nav, jo GPS-pozicionēšana nepieļauj iespēju sniegt nepatiesu informāciju.

Mobilās lietotnes izmantošanai ir daudz priekšrocību, bet vislielākā ir laika ietaupījums. Jo mazāk laika tiek tērēts papīru aizpildīšanai un strīdiem ar darbiniekiem, jo vairāk laika var veltīt jauniem objektiem, kā arī uzņēmuma attīstīšanai.

Ar automatizētās darba laika uzskaites tabulas palīdzību varēsiet samazināt savas izmaksas

Paātrina darba laika uzskaites tabulas aizpildīšanas procesu, samazina izmaksas un palielina efektivitāti
Izmēģiniet bez maksas
Murevaba juht