Ražošana

10 iezīmes, kas ražošanas uzņēmumiem jāmeklē jaunās darba laika uzskaites tabulās

Ja jūs pārvaldāt ražošanas uzņēmumu, tad laiks ir tiešām nozīmīgs. Jums ir ne tikai jāoptimizē visi ražošanas cikli, bet arī jūsu darbinieki. Strādnieki vēljoprojām ir ļoti svarīgi daudzās nozarēs, un viņus nevar pārvaldīt tikpat vienkārši kā robotus. Darbinieku darba laika plānošana, uzraudzība un optimizācija var būt liels izaicinājums.

Apmēram trešdaļa no Begin klientiem ir ražošanas uzņēmumi, tādēļ mēs esam pavadījuši daudz laika ieklausoties viņu problēmās. Mēs esam sadalījuši ražošanas uzņēmumu vajadzības darba laika uzskaites tabulām divās kategorijās: Ziņošana un Elastība.

Nākamreiz, kad meklējat risinājumu darba laika uzskaites tabulu problēmām, droši varat atsaukties uz šo sarakstu.

Elastība

Pēc savas būtības ražošanas uzņēmumi ir ļoti prasīgi, kad runa ir par elastīgumu, jo katrai ražošanas vienībai var būt sava prakse. Šo vienību pārziņi sagaida, lai darba laika uzskaites veids būtu ideāls, vai nu tas ir pamatoti, vai nē. Tā kā tādā lieta kā “universāla un ideāla laika uzskaites sistēma” nepastāv, jums vajadzētu tā vietā izmēģināt elastīgu sistēmu.

1 Pārtraukumu noteikumi un kontrole

Dažādi uzņēmumi vai pat dažādas komandas var izmantot dažādus noteikumus, lai plānotu pārtraukumus. Tie var mainīties gadu no gada atkarībā no iekšējiem noteikumiem vai arodbiedrības līgumiem. Jūsu darba laika uzskaites sistēmai vajadzētu atļaut jums ieplānot un automatizēt šos pārtraukumu noteikumus.

2 Elastīga darba laika plānošana un maiņas

Kāda jocīga iemesla dēļ daudzām darba laika uzskaites sistēmām pilnībā vai daļēji trūkst maiņu plānošanas funkcijas. Tā kā darbs ražotnēs pārsvarā notiek maiņas, ērta maiņu izveidošanas un pārvaldes sistēma ir obligāta. Un kaut kāda veida kopēšanas un ielikšanas funkcija ietaupīs jūsu laiku, plānojot darba grafiku.

3 Elastīgums darba stundu ievadīšanā

Bija laiki, kad jūs nevarējāt uzticēt saviem darbiniekiem neko sarežģītāku par mehānisku ierīci, kurā viņiem darbu uzsākot un beidzot bija jāieliek kartiņa. Vidējā posma vadītājiem un grāmatvežiem bija jāpavada desmitiem stundu katru mēnesi, lai izveidotu algu aprēķināšanai nepieciešamos datus. Taču tās dienas ir pagājušas. Modernās sistēmas piedāvā RFID, biometrisko skeneru, īsziņu un zvanu darba laika reģistrāciju. Vairāk iespējas nozīmē, ka jūs varat pielāgoties dažādām situācijām.

4 Darba veidi

Jūs kā ražošanas uzņēmumu var interesēt dažādu darbību izmaksas un statistikas. Ja vien jūs neizmantojat savstarpējo atzīšanas procedūru, kur darbinieki seko līdzi darbā pavadītajam laikam, spēja ievadīt darba laika uzskaites tabulā darbus un/vai projektus/objektus ir obligāta. Daļa no šī varētu būt iespēja pievienot dažādus atvaļinājumu un darba veidus.

5 Veikums

Vēl jūs varētu vēlēties izmantot darba laika uzskaites tabulas, lai sekotu līdzi tam, cik daudz produkti saražoti, vienības piepildītas utt. Visticamāk šī informācija tiks iesniegta dienas beigās, bet, ja ir garāki cikli, tad jūs varētu vēlēties, lai darbinieki iesniedz to vairākas reizes dienā.

Ziņošana

Lai gan ļoti bieži lieliski ražošanas pārziņi spēj izanalizēt veselu piegādes ķēdi savā galvā, tas nebūt nav labākais veids, kā to darīt. Kad uzņēmums sāk pieaugt un skaitļi kļūst lielāki, lēmumu veikšanai ir nepieciešams labs matemātisks pamatojums. Ja ziņošana tiek veikta pareizi, tad no labām darba laika uzskaites tabulām jūs varat uzzināt daudz nozīmīgas informācijas par jūsu darbiniekiem.

6 Plāns un realitāte

Vēl viena funkcija, kas trūkst daudzās darba laika uzskaites sistēmās, ir pārskats, kas parāda neatbilstības starp plānotajām stundām un reālo, nostrādāto stundu skaitu. Pakāpeniski šī funkcija palīdzēs jums optimizēt plānošanas precizitāti. Tā arī palīdzēs jums analizēt jūsu darbinieku kavētu ierašanos, neierašanos darbā un citus līdzīgus notikumus.

7 API, koordinēšana un algas izmaksa

Lai gan dažos gadījumos darba laika dati tiek izmantoti tikai darba laika uzskaitei, jūs varat gūt labumu izmantojot tos vairākos veidos. Darba laika datus iespējams izmantot arī ERP vai BI sistēmās. Algas uzskaitē vajadzētu spēt eksportēt vismaz darba stundu, virsstundu, saražotu gabalu datus, lai būtu vieglāk noteikt darbinieku prēmijas. Jo mazāks laiks tiek pavadīts rediģējot datus, jo vieglāk jūsu grāmatvežiem aprēķināt algas.

8 Reāllaika dati

Vēsturiski darba laika uzskaites sistēmas netika uzskatītas par operatīvu rīku. Darba laika dati tika apskatīti tikai reizi mēnesī. Bet tagad, pateicoties biometriskajiem pulksteņiem un citām ierīcēm, jūs varat apskatīt savu darbinieku darba laika datus reāllaikā. Vai kāds kavējas jau 20 minūtes? Piezvaniet viņiem vai atrodiet viņiem aizvietotāju.

9 Komentāri

Darba kultūra mainās, tādēļ elastīgi darba laika grafiki un papildu funkcijas atrodamas visur, tajā skaitā arī ražošanas nozarē. Lēmumi par ikdienišķiem izņēmumiem tiek atstāti vidējā posma vadītāju ziņā. Tādēļ ļoti noderīga ir iespēja pierakstīt komentārus pie individuāliem darba laika uzskaites tabulas ierakstiem. Piemēram, Maiks nostrādāja tikai 8 stundas no piereģistrētajām 12 stundām, taču viņam vajadzētu samaksāt par visām 12. Kāpēc? Jo viņš devās uz savas meitas izlaidumu, un saskaņā ar uzņēmuma politiku tas skaitās kā atmaksāts atvaļinājums.

10 Pārskati

Visi pārskati ir labi, bet reāli jūs vēlaties tikai dažus, visaptverošus pārskatus. Labi strukturētus un filtrētus Excel failus, kas var tikt izmantoti gan ad-hoc analīzei, gan biznesa informācijas rīkiem. Tādējādi mazāk laika aizņems Excel tabulu rediģēšana, un vairāk laika varēs pavadīt nozīmīgākiem darbiem. Turklāt nevienam nepatīk manuāli rēķināt summētos darba laika datus. Ideāli darba laika uzskaites tabulās jābūt iekļautam darba laika kalendāram.

Noslēgumā

Ražošanas uzņēmumi var gūt daudz labuma no lieliskas darba laika uzskaites sistēmas. Mūsu klienti uzskata, ka Begin ir lieliska sistēma. Jūs variet izlasīt vairāk par Instru Optics šeit vai sazinieties ar mums, lai saņemtu personalizētu demonstrāciju ŠEIT. Pietiek ar 15 minūtēm, lai saprastu, kas jums līdz šim ir trūcis.